Monday, 4 June 2012

Seorang

Bismillahirrahmanirrahim

Seorang,
drive dari kl to seri iskandar, perak, perak to kl, 2 jam lebih je pun,
bukan first time, dah beberapa kali,
saya perempuan, dan zaman sekarang memang dah banyak perempuan yang berani drive sorang-sorang (termasuk saya lah kan, haha) jauh plak tu,
dan pengalaman saya, xde beza pun drive sorang ke ramai orang ke,
cuma, xde orang nak bercakap ngan saya lah time drive tu,
kalau saya cerita pun, xde orang nak dengar cerita saya, haha
actually, papa saya tak bagi pun drive sorang-sorang ni, kalau boleh dia yang nak tolong hantar,
tapi dengan beribu alasan saya bagi, dia lepas lah (anok papa ni berani kan)
dan mama saya, macam-macam la dia pesan, saya tau ade kerisauan dalam alunan suaran dia,
tapi dengan tekad x nak menyusahkan orang especially parents saya, saya beranikan diri :D
dengan itu, saya belajar untuk berdikari tanpa mengharap dan bergantung pada orang.

saya tahu, orang sekeliling saya pinjaman yang Allah bagi, masuk kubur, kena masuk sorang jugok. so, saya gunakan masa drive sorang untuk ingatkan Allah dan berselawat :) dan Alhamdulillah saya selamat sampai dan perjalanan saya mudah.

walaupun pada awal perjalanan biasanya ade jugok kerisauan dalam hati, panjang umur sampailah kan, kita x tahu masa akan datang kita macam mana, kita hanya merancang Allah menentukan, jadi saya niat dalam hati perjalanan saya kerana Allah taala dan berharap Allah lindungilah saya dari apa-apa masalah sepanjang perjalanan.
yang paling papa saya risau, saya tak reti nak tukar tayar kereta, kalau tayar rosak macam mane ? haa
saya pun cakap la ' insyaAllah Allah tolong la, kalau berlaku pun tu ujian untuk mira belajor' cey cey haha, tapi dalam hati sebenornya memang mintok jauh laah :)



nota : hanya bercerita pengalaman yang ada :D tapi sebenarnya, saya tak tahu tajuk tu sesuai ke tak, haha


3 comments:

  1. sy nk teman awk jual mahal...

    ReplyDelete
  2. yang mahal x selalunya bagus,
    dan yang bagus x selalunya mahal...

    ReplyDelete